Lezersinzending: Reizigers met Qatar Airways opgelet

0
6

Wij hebben een nare ervaring met Qatar meegemaakt die ‘doorvliegers’ voor behoorlijke problemen kan plaatsen, als volgt.

Op 1 oktober zijn we van Parijs via Doha naar Bangkok gevlogen. Het ticket gekocht via de officiele site van Qatar. Aangekomen bij de bagage incheckbalie in Parijs zeiden we dus, net als alle keren daarvoor, svp bagage doorsturen naar Chiang Mai. Dat werd geweigerd!

Er ontstond een interessante discussie waarin wij aangaven dat het betekende dat we door de douane (koffers!) en de immigration moesten in Bangkok en dan onze volgende vlucht met Bangkok Air zouden missen! Na een behoorlijke discussie werd ons een assistent toegewezen die ons zou opvangen in Bangkok en ons rapido door de douane en immigration zou loodsen. Dat gebeurde ook en we waren nog net op tijd om onze Bangkok Air vlucht te halen maar we waren wel behoorlijk ‘pissed off’ als jullie begrijpen wat we bedoelen.

Eenmaal in Chiang Mai aangekomen ben ik dieper op de zaak ingegaan. Onze buurman in CM had daardoor al zijn vlucht in Bangkok gemist! Er ontstond aan behoorlijk pittige strijd met de ‘Customer Relation Officer’ op het hoofdkantoor van Qatar in Doha via emails maar ze bleven voet bij stuk houden ondanks ons argument dat wij bij de boeking niet op de hoogte waren gesteld van het volgende feit.

Qatar zal geen bagage meer doorsturen als de volgende vlucht niet plaatsvindt met een bij de One World Alliance groep behorende maatschappij waartoe ook Qatar behoort (en de belangrijkste is). En bijvoorbeeld Bangkok Air is niet (meer) zo’n maatschappij.

Er kon zelfs geen excuus af!

Voor de geinteresseerden is de officiele e-mail van Qatar Airwys over deze koersverandering beschikbaar via ons email adres: aad.vanvliet1@gmail.com

Je zou het ook nog koppelverkoop kunnen noemen maar het kan reizigers behoorlijk in de problemen brengen dus wees alert!

Zegt het voort.

Ingezonden door Aad van Vliet


 1. Moodaeng zegt op

  Maar dit is nou juist de kracht van de alliantie, ze gaan die niet voor niets aan. Veel mensen boeken het 2e deel van de reis met een goedkopere chartermaatschappij maar dan heb je geen aanspraak op de rechten van de eerste airline die je hebt geboekt.
  Ik denk dat doorlabelen van de bagage niet eens kan en mag.
  Ze hebben dat echt wel goed dichtgetimmerd.
  Dus daar moet je wel bij stilstaan bij het boeken.

  VA:F (1.9.22_1171)

 2. Ron zegt op

  Natuurlijk wordt de bagage niet doorgelabeld naar een maatschappij waar men geen overeenkomst mee heeft. Ik zie het probleem niet. De tickets zijn dus separaat gekocht, dat moet dus wel, dan weet je ook dat er geen doorlabeling plaatsvind. Heb je op de site van Quatar air de trip als aaneengesloten geheel geboekt, dan wordt er wel doorgelabeld.

  VA:F (1.9.22_1171)

 3. Maike zegt op

  Complimenten voor Qatar Airways dat ze jullie nog geassisteerd hebben in Bangkok, want als ik de (onterechte) verontwaardiging in je mail lees, zal het bij de check-in nog wel een graadje erger geweest zijn.
  Natuurlijk is het je eigen verantwoordelijkheid om voordat je boekt te checken of er een overeenkomst bestaat met de domestic airline waar je mee verder vliegt en als dat niet zo is, dan moet je gewoon zorgen dat er voldoende tijd tussen zit en dan moet je inderdaad je bagage opnieuw inchecken.
  Goed dat je op deze manier andere reizigers daarop wijst, maar Qatar treft dus geen enkele blaam.

  VA:F (1.9.22_1171)

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here