Probleempje met Transferwise

0
43

Casimiro PT / Shutterstock.com

Tot nu toe voedde ik mijn ‘monetaire behoeftes’ in Thailand door het overmaken van geld van mijn ING-rekening naar mijn rekening bij de Bangkok Bank, en door het meenemen van contant geld als ‘reserve’, om op een gepast moment om te wisselen.

 

Dat laatste blijf ik ook gewoon doen, maar wat het overmaken van geld betreft ben ik onlangs naar alternatieven gaan kijken. Op dit blog al over vele – meestal positieve – ervaringen met Transferwise gelezen, maar me er nooit verder in verdiept. Toch maar eens kijken, en ik zag al snel dat ik voor het soort bedragen dat ik overmaak aanzienlijk beter af zou zijn, zowel wat de gehanteerde koers als de in rekening gebrachte kosten betreft.

Ik registreerde me op de website van Transferwise en deed vervolgens een overschrijving. Tot mijn verbazing kreeg ik korte tijd later een bericht dat die overschrijving niet uitgevoerd kon worden omdat er twijfels waren of de ING-rekening waarvan ik overschreef wel van mij was. Ik moest een afschrift van de bank insturen waarop alle gegevens van de transactie naar Transferwise te zien waren. Ik stuurde vervolgens een schermfoto van mijn bank-app met de gegevens. Ook dat bleek onvoldoende en er werd een pdf gevraagd van de transactie zoals die op mijn digitale bankafschrift – dus niet op de app – stond. Ook gedaan, maar de transactie werd wéér geweigerd.

Het probleem bleek te zijn dat mijn wettelijke voornaam – die bij de eerste registratie wordt gevraagd – Cornelis is, maar de bankrekening mijn roepnaam ‘Cees’ vermeldt.

Daar heb ik in de vele tientallen jaren dat ik diezelfde rekening heb – ook bij de voorgangers van ING – nog nooit een probleem mee gehad. Ook op mijn creditcard staat ‘Cees’; bij het aanvragen daarvan krijg je expliciet de keuze voor een afwijkende naamsvermelding op de kaart. Als ik met die kaart online betaal wordt er zelfs uitdrukkelijk naar de naam op de kaart gevraagd. Omdat je bij Transferwise ook kunt kiezen voor betaling met een creditcard, stelde ik de vraag of die creditcard – met gebruik van de driecijferige ‘security code’ – dan wèl aanvaard zou worden, maar het antwoord bleef negatief.

Transferwise kan ik dus schrappen als alternatief………

Ben benieuwd of iemand soortgelijke ervaringen heeft!


Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here