TB Immigration Info Brief 043/20: Wat met de vrijstelling na 31 juli?

0
71

Melder: RonnyLatYa

Momenteel is het zo dat iedereen, gezien de vrijstelling, alvast mag blijven tot 31 juli.  Tenminste indien je verblijfsperiode afliep na 26 maart. Wat er nadien gaat gebeuren is nog niet bekend. Een beslissing daarover moet, volgens de Belgische ambassade, niet verwacht worden voor 24 juli.

Er is wel al enkele dagen terug een uitspraak geweest van een immigratieofficier. Die zou in een interview gezegd hebben dat een nieuwe vrijstelling waarschijnlijk niet zal gebeuren. Maar een officiële mededeling is dat niet. Indien het echter zo zou zijn, wil dit zeggen dat je ofwel aan een nieuwe verlenging dient te geraken via immigratie, ofwel dat je Thailand moet verlaten.  Doe je dat niet dan zal er opnieuw “overstay” aangerekend worden na 31 juli.

Maar zoals gezegd is er op dit moment (15/07/20) nog geen officiële beslissing daarover bekend gemaakt. Niettegenstaande hebben onze ambassades toch al van zich laten horen via hun FB pagina.

Voor diegene die geen toegang hebben tot FB geef ik, buiten de link, ditmaal ook de volledige tekst weer zoals ze verschenen is.


FB pagina Nederlandse ambassade

“De Thaise autoriteiten hebben nog niet bevestigd of de visumamnestieregeling na 31 juli 2020 verlengd zal worden. De Nederlandse ambassade in Bangkok raadt u aan om ruim voor het aflopen van deze regeling naar de Thaise immigratiedienst te gaan om verlenging van uw visum aan te vragen. Houd hierbij rekening met verwachte drukte rond 31 juli en de kosten van 500 THB per dag als uw visum verlopen is.

Indien de Thaise immigratiedienst aangeeft dat u een begeleidende brief nodig heeft van ambassade, neemt u dan contact op met BAN-CA@minbuza.nl. Of u in aanmerking komt voor het uitgeven van een begeleidende brief hangt af van uw visumstatus voor Thailand en wordt per geval beoordeeld.”

www.facebook.com/netherlandsembassybangkok/


FB pagina Belgische ambassade

“Visa extension
The embassy is experiencing a surge in questions about the extension of Thai visa. We are in contact with the Thai Ministry of Foreign Affairs and with Immigration.
A final decision on what happens after the 31 July amnesty deadline is not expected before 24 July.
Please contact Immigration to review your options.
Belgian citizens have been able to return to Belgium at any time throughout the corona crisis. The embassy will therefore not issue any extension letters.
#Visaextension #Immigration
Hotline: 1178 / 0-2287-3101”

www.facebook.com/BelgiumInThailand/


Ik benadruk nogmaals dat er nog geen enkele officiële berichtgeving is van de Thaise overheid/immigratie hierover is. Persoonlijk denk ik echter dat je er maar best rekening mee houdt dat de vrijstelling zal eindigen op 31 juli.

Van zodra er officiële berichtgeving is hierover laat ik het zeker weten via een nieuwe TB Immigration Info Brief.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

 Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here